Loading

Filter

Houten keukens bij Jan van Sundert

Het gebruik van hout zorgt voor een warme uitstraling in de keuken. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen kiezen voor een houten keuken. Het zorgt voor sfeer in jouw woning. Daarnaast is een houten keuken erg veelzijdig. Hout is namelijk toe te passen in meerdere interieurstijlen, zoals modern, landelijk en industrieel. Bij Jan van Sundert hebben we een ruim assortiment aan houten keukens. Doe inspiratie op door onze showroommodellen te bekijken of lees hieronder meer informatie over wat er mogelijk is met hout in de keukenruimte.

Soorten houten keukens

Als je voor een houten keuken gaat, zul je ongetwijfeld de vraag krijgen welk materiaal je wilt gebruiken. We onderscheiden daarom enkele soorten hout:

  • Houtlook keukens;
  • Eiken houten keukens;
  • Massief houten keuken.

Logischerwijs hangt er aan ieder materiaalsoort een prijskaartje. Houtlook is bijvoorbeeld gemaakt van kunststof. Hiermee zullen de kosten dus lager uitkomen dan wanneer je kiest voor een massief houten keuken. Daarnaast past ieder soort materiaal weer bij een eigen stijl. Kies je voor massief, dan ga je voor een robuustere houtsoort. Dat leent zich dus erg goed voor een keuken waar je een industrieel effect na wilt bootsen. Neem in deze overweging ook het onderhoud mee in het maken van de juiste keuze.

Combineer er op los

Hout is een erg veelzijdig product. Het past bij haast iedere kleur en het is toe te passen in iedere keukenstijl. Misschien zien we daarom in de houten keuken wel de meest uiteenlopende effecten terug. De meest opvallende en leuke combinaties staan hier onder toegelicht.  

Houten keuken met zwart

Dat hout en de kleur zwart goed samengaan zien we steeds vaker terug in de moderne keuken. Zwart is natuurlijk één van de meest populaire kleuren in de hedendaagse keuken. In combinatie met hout(look) creëer je een erg mooi en stoer effect in een ruimte. Ga bijvoorbeeld voor zwarte handvaten op houten fronten of zwarte barkrukken aan een houten eiland. Een houten aanrechtblad in combinatie met een zwarte spoelbak en kraan is ook een erg vaak gekozen variant bij Jan van Sundert.

Industrieel houten keuken

In een industriële keuken wordt vooral gebruik gemaakt van ruwe materialen. Een mooie, robuuste houtsoort past daar dus perfect bij. Wissel bijvoorbeeld een grove houtsoort voor de keukenkastjes af met een mat zwarte handvaten. Of ga zoals in keuken Bayern voor de combinatie van houten frontjes en een composiet werkblad.

Witte keuken in combinatie met hout

Wit is misschien wel de meest gekozen kleur om te combineren met een houten keuken. Omdat de kleur zo neutraal is, zijn er erg veel mogelijkheden. In onze showroom zul je merken dat er erg veel mogelijkheden zijn. De afwisseling tussen witte en houten kastjes geeft de keuken een moderne eigentijdse uitstraling. Ook zien we vaak hout terugkomen in de details van een witte keuken. Dit zien we terug in zowel een landelijke, als moderne keuken. Een leuke combinatie is hoogglans wit met houtlook.

Op maat gemaakte houten keukens

In onze showroom in Etten-Leur vind je veel houten keukens, variërend formaat, opstelling en in combinatie met andere stijlen. Met meer dan 100 complete keukens in iedere stijl, kun je daarnaast alle kanten op om te combineren. Al onze keukens zijn geheel naar eigen wensen en formaat aan te passen. Zo kun je één van onze hoekopstellingen gemakkelijk aan laten passen naar een keuken met een eiland. Op zoek naar een echte metamorfose voor de keuken? Haal inspiratie uit deze door ons geplaatste houten keuken. Nog niet helemaal zeker of een houten keuken wel past? Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor een gratis 3D-ontwerp.