Loading
keyboard_backspaceTerug naar het blog

 

 

De keuken is één van de belangrijkste onderdelen van een woning. Zoals in de rest van het interieur veranderen stijlen en ontwikkelingen geleidelijk. Zo zagen we vorig jaar dat de mat zwarte keuken dé trend van het jaar werd en ook dit jaar onverminderd populair zal blijven. Maar welke nieuwe ontwikkelingen gaan komend jaarhun intreden doen? En welke gaan we in onze showroom terugzien? We zetten de zeven belangrijkste keukentrends voor 2022 op een rijtje.

 

 1. Zwart blijft één van de belangrijkste keukentrends, ook in 2022
 2. Nieuwe populaire pasteltinten
 3. Anti-fingerprintcoating
 4. Open kasten en railsystemen maken hun intreden
 5. Het lijnenspel wordt steeds belangrijker
 6. Duurzame keukenbladen
 7. Gouden en koperen details

 

 1. Zwart blijft één van de belangrijkste keukentrends in 2022

Zwart was dé absolute keukentrend van afgelopen jaar. En die ontwikkeling zet ook dit jaar door. Van een complete zwarte keuken tot aan het speels terug laten komen van zwarte elementen, zoals de kraan of de spoelbak. Zwart geeft een keukenruimte een stoere, afwisselende twist die perfect past in de meest populaire interieurstijl van dit moment. Dat zwart veelzijdig is, zagen we dit jaar al. Zo is de kleur zelfs toepasbaar in een landelijke keukenstijl.

De kans dat zwart de komende jaren aan populariteit in gaat leveren lijkt ons erg klein. In onze showroom spelen we daar alvast op in door tenminste twee extra zwarte keukens ter inspiratie toe te voegen. We merken dat niet iedereen over te halen is voor een zwarte keuken. Daarom zien we dat ook de donkergrijs en antraciet aan populariteit winnen.

 Zwarte keuken trend 2022 | Jan van Sundert

 

 1. Populaire pasteltinten

Wie voor een vrolijkere keuken wil, is er gelukkig nog meer dan zwart of donkergrijs. Vorig jaar benoemden we al dat ook gekleurde keukens in opkomst zijn. Zo plaatsten we een mintgroene landelijke keuken ter inspiratie in onze showroom. Keukens met deze kleuren worden over het algemeen gezien als gedurfd, maar geven wel een erg vrolijk effect in huis. We zien dat deze vrolijke kleuren in 2022 iets soberder worden. De pasteltint van komend jaar wordt namelijk zandkleurig beige. Deze prachtige natuurlijke tint geeft extra warmte aan een landelijke keuken, maar zal ongetwijfeld ook terugkomen in de moderne keukenstijl.

Keukentrend 2022 Saharabeige

 

 1. Anti-Fingerprintcoating

Vingerafdrukken op de keukenkastjes zijn voor veel mensen één van de grootste ergernissen in de keuken. Vooral met een mat zwarte keuken is het mogelijk dat vingerafdrukken goed blijven staan. Gelukkig is daar inmiddels een oplossing voor: anti-fingerprintcoating. De keukenfronten worden voorzien van een speciale coating, waardoor jouw keukenkastjes er netjes uit blijft zien. Benieuwd of het echt werkt? In onze showroom wordt deze technologie steeds vaker toegepast in nieuwe opstellingen. Kom langs en ervaar het verschil met jouw eigen keuken.

Anti-fingerprintcoating keuken

 

 1. Open kasten en railsystemen maken hun intreden

In de keukenruimte draait het om het creëren van sfeer. Steeds vaker zien we dat een keuken bij de rest van de verdieping wordt betrokken. Daarom zien we ook steeds vaker sfeervolle elementen terug in het design van keukens. Eén van ontwikkelingen waar wij hoge verwachtingen bij hebben en die we ook zeker gaan zien in onze showroom zijn de open kasten en railsystemen.

Open kast in keuken | Jan van Sundert

 

Wissel bijvoorbeeld een inbouw kastenwand af met in het midden een open kast met een glaswand. Richt deze in met je mooiste servies en glaswerk en plaats spotjes in deze kast. Zonder twijfel creëer je gemakkelijk extra sfeer in de keukenruimte.

Een trend die daar perfect bij aansluit, is een railsysteem. Zo’n systeem geeft een keuken een stoer en industrieel karakter. Daarnaast biedt het veel gemakken en extra opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een rek om wijnglazen in te presenteren of om keukenrolpapier aan te hangen. Prachtig en praktisch!

 

 1. Het lijnenspel wordt nog belangrijker

Eén van de belangrijkste kenmerken van een moderne keuken is natuurlijk dat alles op elkaar is afgestemd. Het lijnenspel in de keukenkastjes is hier een goed voorbeeld van. De symmetrie straalt een vorm van rust uit en het zit in onze menselijke aard dat we dat als prettig ervaren.  

Dat is op zichzelf niks nieuws. Strakke lijnen zien we al jaren terug in keukenruimtes. Echter hebben we binnen Jan van Sundert een compleet nieuwe keukenlijn waar gewerkt wordt met rastermaten van 130 millimeter. De hoogte van alle kasten hebben een meervoud van 13 centimeter. Dat houdt in dat een onderkast 78 centimeter hoog is. Lades zijn 26 of 39 centimeter. Deze afmetingen worden doorgetrokken in de bovenkasten, waardoor alle lijnen perfect doorlopen.

 

 1. Duurzame keukenbladen

Ook in de keukenbranche ontkomen we er niet aan: duurzaamheid. Het wordt een steeds belangrijker thema in de hedendaagse keuken. Neem bijvoorbeeld het aanrechtblad. Een granieten blad is bijvoorbeeld een natuurproduct. Echter is de productie van zo’n blad niet altijd de meest duurzame oplossing. In onze showroom zul je steeds vaker Fenix, DecorTop en Toplaminaat terug zien. Deze keukenwerkbladen worden milieuvriendelijk geproduceerd. Het basismateriaal is daarnaast duurzamer dan bij vergelijkbare bladen. En dat voor een vergelijkbare prijs.

Een ander voordeel van deze lijn is dat je er alle kanten mee op kunt. Van houtlook tot marmerlook tot betonlook, de mogelijkheden zijn erg uiteenlopend. In onze showroom hebben we in iedere stijl en kleur voorbeelden ter beschikking.

Duurzaam aanrechtblad | Jan van Sundert

 

 1. Gouden en koperen details

Ongetwijfeld één van de leukste keukentrends van 2022: Goud en koper. Komend jaar mag het namelijk een stukje gewaagder in de keukenruimte. Voor het hele interieur geldt dat we koper en goud steeds vaker speels terug gaan zien. Zo ook in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie koperen kraan in een donkere keuken. Of wat dacht je van goud op donkerblauw?

Wil je nog een stapje verder gaan dan dat? Komend jaar gaan we in onze showroom een witte keuken met gouden greeplijsten presenteren. Dat geeft een ruimte een erg elegante maar ruimtelijke sfeer. Benieuwd? Houd de komende tijd onze kanalen in de gaten.

Gouden greeplijsten | Jan van Sundert