Loading
keyboard_backspaceTerug naar het blog

 

De uitstraling van badkamers veranderd de laatste jaren erg snel. Een moderne badkamer wordt steeds meer gebruikt om tot rust te komen na een drukke dag. Daardoor zien we de ontwikkelingen in een razend tempo veranderen. Daarom zetten we de 5 belangrijkste badkamertrends van 2023 voor je op een rijtje. 

  1. Japandi stijl – Aardetinten als dé badkamertrend van 2023
  2. Organische vormen
  3. Creëer minimalisme met grote tegels
  4. De kraan van 2023: Gunmetal uitvoering
  5. Oog voor duurzaamheid

Maar eerst een terugblik op de badkamertrends van vorig jaar

Badkamertrends komen en gaan geleidelijk. Daarom is het niet verkeerd om terug te kijken naar de badkamertrends van 2022. We zien namelijk dat populaire trends van vorig jaar een duidelijke overlap hebben met alles wat er in 2023 te wachten staat. De meest populaire trends van dat moment waren het creëren van een luxe wellness stijl en het gebruik van opvallende combinaties.

 

1. Japandi stijl - Aardetinten als dé badkamertrend van 2023

Afgelopen jaar was dit één van de badkamertrends in opkomst. In 2023 is het gebruik van aardetinten in de badkamer misschien wel de meest populaire ontwikkeling. Zoals we al zeiden wordt de badkamer steeds meer een ruimte om tot rust te komen. Aardetinten als beige en crème geven een badkamer een natuurlijke uitstraling en zijn bovendien te mixen met moderne elementen en kleuren. Daaruit is de Japandi interieurstijl ontstaan, waar het minimalistische en de rust van de Japanse en Scandinavische woonstijlen zijn gecombineerd. Vrijstaande baden zien we ook vaak terug in dit type badkamer. 

Badkamertrends 2023 Japandi stijl | Jan van Sundert

 

2. Organische vormen in de badkamer

Organische vormen sluiten erg goed aan bij de eerste trend, omdat organische vormen ook als rustgevend worden beschouwd. Sterker nog, in veel Japandi-badkamers zien we de organische vormen terug. Denk daarbij aan opvallende vormen voor spiegels of robuuste materialen zoals basalt of natuursteen waskommen. In een minimalistische badkamer zorgen deze creatieve vormen voor het afwisselend effect in de badkamer.

Organische vormen badkamertrends 2023 | Jan van Sundert

 

3. Creëer minimalisme met grote tegels voor vloeren en wanden

Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn dat het creëren van minimalisme één van de populairste ontwikkelingen in 2023 is. Misschien wel de meest simpele manier om dat voor elkaar te krijgen is door te kiezen voor grote tegels. Daardoor lijkt het of de vloeren en de muren uit één geheel bestaan. En dat maakt een badkamer lekker ruimtelijk. Kies bij voorkeur voor een tegel met een rustig oppervlak en een lichte kleur. Om alles als één geheel te laten lijken, is het dus belangrijk om de kleur van de voeg af te stemmen op de kleur van de tegel.

Badkamertrends 2023: Grote tegels | Jan van Sundert

Bij Jan van Sundert verkopen we veel verschillende formaten tegels. Als we praten over grote tegels moet je denken aan de tegels met een afmeting van 120 bij 120 centimeter of 90 bij 90 centimeter. In kleine badkamers kunnen deze formaten te veel van het goede zijn. In dat geval raden we aan om te kiezen voor een 60x60 formaat. Onze adviseurs helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor jouw badkamer.

 

4. Dé kraan van 2023: Gunmetal uitvoering

Gunmetal wordt met de dag populairder in onze sanitair collectie. De afgelopen jaren verandert er veel op het gebied van materialen voor kranen. We zien dat er een aardverschuiving plaats vindt van roestvrijstalen materialen naar gewaagdere kleuren sanitair. In de badkamertrends van 2021 benoemden we zwart als populaire kleur. Vorig jaar lichten we goud en koper uit. In 2023 voegen we daar gunmetal aan toe. 

Gunmetal is een soort brons wat vroeger voor munitie werd gebruikt. Daar komt dus ook direct de naam vandaan. De materialen zien er een beetje uit als modern roestvrijstaal, door de wat donkerdere en stoere kleur. Dat maakt een gunmetal kraan ook veelzijdig en dus toe te passen in veel verschillende badkamerstijlen. Een ander voordeel is dat vingerafdrukken en zeepresten minder goed zichtbaar blijven op dit materiaal. 

Gunmetal kranen | Jan van Sundert

 

5. Oog voor duurzaamheid in badkamers

Ieder jaar benoemen we duurzaamheid in onze badkamertrends. Dit jaar is het begrip duurzaam wonen relevanter dan ooit. Bijna iedere Nederlander heeft de afgelopen maanden namelijk iets aan zijn of haar huis gedaan om energie te besparen. Ook in de badkamer zijn er mogelijkheden en materialen om te kiezen voor duurzaam. In 2023 gaan we er zelfs een deel van onze showroom op inrichten.

 

LED verlichting in de badkamer

Vaak zit besparen in kleine dingen. Heb jij er al aan gedacht om te kiezen voor LED verlichting in de badkamer? LED lampen verbruiken tot wel 90% minder energie. Dit kun je verwerken in het plafond, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo zien we steeds vaker badkamerspiegels met ingebouwde LED-verlichting terug in moderne badkamers. LED verlichting is natuurlijk niks nieuws. In meer dan de helft van onze huidige badkameropstellingen in de showroom zit al dit soort verlichting. In 2023 is het echter niet meer weg te denken.

 

LED verlichting badkamer | Jan van Sundert

Infrarood panelen

Een andere manier van verduurzamen vinden we in de manier hoe je jouw badkamer of woonruimte verwarmt. (Oudere) verwarming is vaak inefficiënt. Ze verbruiken veel energie omdat ze de complete ruimte verwarmen, met als gevolg dat je veel van deze warmte verliest. Met infrarood panelen verwarm jij gedeeltes van jouw huis veel efficiënter. Het verwarmt bijvoorbeeld alleen jouw badkamer op het moment dat je daar aanwezig bent. En dat scheelt veel energie. Een bijkomend voordeel is dat infrarood verwarming goed is voor de gezondheid.

Douchetoilet

Heb je er ooit bij stil gestaan dat een gezin van 4 personen zo’n 200 euro op jaarbasis kwijt is aan toiletpapier? Om die reden zien we steeds meer klanten die interesse hebben in een douchetoilet. Een douchetoilet is een toilet en bidet in één. Door middel van een warme comfortabele waterstraal en ingebouwde föhn is het gebruik van toiletpapier dus verleden tijd. Naast deze interessante manieren van verduurzamen vindt je vanaf 2023 ook waterbesparende douchekoppen en dual flush toiletten in onze ‘groene hoek’. Bezoek onze showroom voor meer informatie.

Douchetoilet | Jan van Sundert

De komende maanden zijn onze adviseurs druk bezig om de showroom te voorzien van de laatste badkamertrends. Op onze online kanalen houden we je hiervan op de hoogte. Heb je al een trend gezien die jij het liefst vandaag nog op neemt in jouw badkamer? Dat kan! Vraag vrijblijvend een gesprek aan met één van onze adviseurs.